XXXX
logo de dietrich
Select your country  |  Cauta
 
 
bando_choix_chauffage_en.jpg
home  Acasa  >  Sfaturi  >  Faceti alegera corecta  >  Sisteme performante
GTUC120.jpg
feuille.jpg
La performance

Sisteme performante

De la energie la performanta

Dupa ce ati ales tipul de combustibil, intrebati-va de ce putere necesara aveti nevoie pentru sistemul dumneavoastra. Avand in vedere ca 71% din cheltuielile cu energia a unei gospodarii sunt pentru incalzire, o ideea buna este instalarea uni sistem eficient.

Puterea necesara este in principal determinata de:

  • volumul de incalzit,
  • izolatia locuintei si amplasarea geografica,
  • numarul de persoane din locuinta,
  • necesarul de apa calda menajera.

In timp ce necesarul de incalzire tinde sa scada datorita izolatiei mai bune, necesarul de apa calda menajera tinde sa creasca. Puterea care acopera necesarul de apa calda menajera este, destul de des, cea care determina puterea cazanului.
 


 

Randamentul, din ce in ce mai important

Un cazan mai vechi de 25 de ani si-a pierdut 25% din randament, iar costurile cu combustibilul au crescut cu 30%. Sistemul modern arzator-cazan garanteaza o combustie mai buna si un randament optim de la 92% la 95%; aceasta inseamna ca 92%-95% din combustibilul consumat de cazan este eliberat sub forma de caldura. Procentul urca pana la 109% la cazanele in condensatie, care recupereaza caldura continuta in vaporii de apa produsi prin arderea combustibilului.

Gama De Dietrich in condensatie este compusa din 5 modele  care asigura un confort optim de caldura si preparare apa calda menajera, respectand cele mai inalte standarde de protectie a mediului:

  • cazanele pe gaz la sol Ecodens si Elidens,
  • cazanele pe combustibil lichid la sol GTU C120,
  • cazanele murale pe gaz Innovens si MCR.  


Pompele de caldura: ecologice si economice

O pompa de caldura preia caldura din natura (din aer, apa sau pamant) si o utilizeaza pentru incalzirea sau racirea locuintei dvs. Exista doua sisteme pentru incalzire: aerotermia si geotermia. Aerul, apa si solul sunt surse de energie care se regenereaza in mod constant datorita ploilor si radiatilor solare. 
Performanta pompelor de caldura De Dietrich ramane constanta,chiar daca afara temperatura este de -20°C. Mia mult de atat, optand pentru o pompa reversibila, veti beneficia de o casa racoroasa vara.
Pompele De Dietrich au fost special proiectate sa se integreze perfect in instalatia de incalzire. Le puteti combina cu sisteme solare sau cu un cazan.


 
Nu ezitati sa cereti sfatul unui instalator De Dietrich, care va estima cu precizie dimensiunea sistemului dvs. de incalzire, puterea necesara si amplasarea adecvata. El va lua in considerarare pe langa paramentri tehnici si bugetul dvs., stilul de viata si nivelul de confort dorit.