XXXX
logo de dietrich
Select your country  |  Cauta
 
 
home  Acasa  >  Stiri  >  Inovație - Hidrogen


Inovație - Hidrogen

TRANZITIA ENERGETICA 

Odată cu scăderea rezervelor de energie fosilă tradițională (cărbune, petrol, gaze naturale) și poluarea mediului cauzată de utilizarea energiei fosile, care amenință direct supraviețuirea și dezvoltarea ființelor umane, s-a ajuns la un consens la nivelul Uniuni Europene, să se acorde importanță și să dezvolte energiile regenerabile care protejează mediul, pentru a reduce emisiile de CO2.

Acest proces de trecere de la combustibili poluanți la soluții cu impact mai mic asupra mediului este denumit Tranziție Energetică.

Grupul BDR Thermea, din care De Dietrich face parte, are ca misiune furnizarea unor soluții menite să aducă mai aproape viitorul mai sustenabil.

 

CENTRALELE TERMICE CU HIDROGEN 100%

Grupul BDR Thermea consideră că implementarea cât mai curând și mai mult a hidrogenului verde (produs prin electroliza apei utilizând energie solară sau eoliană) poate ajuta la diminuarea impactului sistemelor de producere a energiei termice la poluarea mediului ambiant și poate contribui le accelerarea tranziției energetice.

Tocmai de aceea Grupul BDR Thermea a investit în mod semnificativ în dezvoltarea unor centrale cu funcționare 100% cu hidrogen, care prin combustie nu mai produc deloc emisii de carbon, ci doar apă.

În luna Septembrie 2022, grupul nostru a mai anunțat o premieră mondială: prima centrală termică cu 100% hidrogen din gama comercială (puteri peste 40 kW) a fost proiectată de BDR Thermea și este disponibilă deja pentru a fi instalată în primele proiecte demonstrative din Anglia, Olanda și Franța.

O SOLUTIE FLEXIBILA

Nu există nici o scurtatura în ceea ce privește soluțiile climatice. Cu o varietate de opțiuni și scenarii posibile pentru viitor, utilizatorii comerciali caută soluții flexibile și rezistente la viitor.
„Pe măsură ce navigăm pe drumul către o societate fără fosile, dorim să oferim flexibilitate clienților noștri. Având în vedere acest lucru, lucrăm în prezent pentru a pregăti gama noastră completă de cazane comerciale din Europa 100% hidrogen. Majoritatea cazanelor din portofoliul nostru actual sunt pregătite pentru 20% hidrogen, dar vom lansa și un kit de conversie pentru viitoarele cazane pentru a trece de la gaz natural la 100% hidrogen”. „Acest lucru va permite utilizatorilor comerciali să se pregătească pentru comutatorul de combustibil, oferindu-le flexibilitate deplină.”

 

In filmul de mai jos puteți regăsi primul proiect de test realizat in Franța cu centrale pe hidrogen 100% ca sursa de energie pentru producere căldura si apa calda menajera complet independent de rețeaua de alimentare :