XXXX
logo de dietrich
Select your country  |  Cauta
 
 
bando_choix_chauffage_en.jpg
home  Acasa  >  Sfaturi  >  Faceti alegera corecta  >  Amplasarea echipamentului?
espace1.jpg
herbeespace.jpg
L'espace

Amplasarea echipamentului?

La sol sau pe perete ?

Instalarea unui cazan depinde in general de locul de care dispunem si de energia pe care acesta o utilizeaza. Si nu in ultimul rand de amplasarea cosului de fum.

Avand dimensiuni reduse, silentios si usor, cazanul mural elibereaza spatiu la sol si poate fi cu usurinta instalat intr-o bucatarie, intr-o baie sau intr-un dulap. Funcionand pe gaz si fiind disponibil intr-o gama de puteri de la 8 la 35 KW, acest este adaptat special incalzirii unui apartament sau a unei locuinte individuale si produce apa calda menajera in cantitatea si la temperatura dorita.

Investitia este cea mai importanta, dar cazanul la sol pe gaz sau combustibil solid ofera in general o putere superioara, de la 15 la 70 KW, putere ideala pentru incalzirea unei case de dimensiuni mari. Aceasta poate fi instalata chiar intre articolele de mobilier joase.

In situatia in care nu exista cos de fum, solutia ideala este cazanul cu cos tip ventuza care poate inlocui un sistem de incalzire electric sau poate evita renovarea unui cos vechi. Fie ca este mural sau la sol acesta se adapteaza oricarui tip de habitat. Aportul de aer si evacuarea gazelor arse se face printr-un canal concentric cu o iesire prin fatada sau prin acoperi, (vezi tubulatura VMC).