XXXX
logo de dietrich
Select your country  |  Cauta
 
 
bando_economies_en.jpg
home  Acasa  >  Sfaturi  >  Respectati mediul inconjurator  >  Condensatia si mediul inconjurator
chaudiere_fumante.jpg

Condensatia si mediul inconjurator

Toate inovatiile tehnice de astazi in domeniul centralelor termice urmaresc aceleasi obiective: obtinerea unei cantitati maxime de caldura din combustibil, o ardere cat mai completa si o reducere a emisiilor poluante. Centrala in condensatie este unul din cele mai bune raspunsuri la preocuparile de economisire a energiei si de protejare a mediului inconjurator.

Tehnologia condensatiei determina obtinerea unui nivel de emisii poluante ce contribuie la formarea efectului de sera si a ploilor acide de 3 ori mai mic decat prevad normele europene in vigoare, in concordanta cu Protocolul de la Kyoto (acesta obliga tarile industrializate sa reduca intre 2008 si 2012 in medie cu 5% fata de 1990 emisiile de gaze poluante ce contribuie la formarea efectului de sera). Tehnologia condensatiei conduce la economii de combustibil de pana la 40%, protejand resursele naturale ale planetei.

NOTA
Unele centrale termice polueaza mai mult decat autoturismele. O centrala de generatie veche (peste 20 de ani) produce mai mult CO2 decat trei autoturisme la ralanti.